Boxning är den ultimata träningsformen om du vill komma i fysisk toppform. En typisk boxningsträning stimulerar alla muskelgrupper och ger den perfekta kombinationen av aerobiska och anaerobiska övningar. Om du tränar boxning hos oss kommer du garanterat att komma i ditt livs bästa form.

Fokus hos här är att kunna träna riktig boxning utan att känna pressen att bli elitboxare.

"Inside of a boxin ring or out, ain't nothing wrong with going down, it's staying down that's wrong"

Boxningen kommer också att höja ditt självförtroende i takt med ökad färdighet och förmåga. När man känner sig trygg i sin förmåga att försvara sig leder detta till att man blir lugn och tillfreds.

Boxning har möjligheten att vända ett destruktivt liv genom att ge fokus och utlopp för uppbyggd aggression.

Men framförallt är boxning är en konst som kräver samma engagemang som vilken annan kampkonst som helst. Träningen fokuserar på koordination, “timeing” och god fysik. Boxning hos Dynamic är något för alla som älskar denna konst eller är nyfiken på vad det kan ge just dig.

Boxning ger den ultimata utmaningen mellan två människor. Boxningen tillåter ett direkt tävlings upplevelse mellan två människor i en kontrollerad miljö.

Boxning är en av världens älsta och populäraste sport, och boxning har blivit populärt för dess roliga träningsform och dess fördelar. Sedan sitt ursprung i antika Grekland, till det tidiga 1800 talets England där det benämdes ”the noble art of self deffence” och dess introduktion av Marquess of Queensbury rules 1866 där dess poängsystem krävde handskar, har boxningen kontinuerligt blivit förfinat och förbättrad.

Boxning har idag blivit ett globalt fenomen och idag tränas boxing med olika focus som tex. fitness boxning och med program från nybörjare upp till avancerade nivåer.

– Du får den ultimata workouten
Boxningsträningen ökar hela din fysiska kapasitet: styrka, kraft, koordination, aerobiska och anaerobiska förmåga samt kondition och uthållighet.

– Du ökar ditt Självförtroende
Att ha skickligheten att kunna boxas ger en naturlig boost av självförtroende. Boxning minskar benägenheten att söka konfrontationer eftersom skickligheten och självförtroende medför känslan av att det inte finns något att bevisa. När man känner sig trygg i sin förmåga att försvara sig leder detta ofta till den fördelen att man blir mer lugn och tillfreds.

– Du för större menatal styrka
Med en ökad mental styrka är du mer redo att ta dig an utmaningar och bättre rustad att lyckas med dem.

– Förbättrad uppfattningsförmåga
Ökad uppfattningsförmåga underlättar ditt sociala samspel och möjliggör pro aktivitet i vardagen.

– Förbättra ”timeing” och Reflexer
Boxningen förbättrar dina reflexer, flexibilitet, snabbhet, styrka och cardiovascular fitness.

– Bli av med stress
Boxningen fungerar utmärkt för reducering av stress. Kombinationen av styrketräning och aerobiska träning ger, genom att arbeta muskulöst och samtidigt stimulera det cardiovasculära systemet ett fysiologisk välbefinnande. Boxnigen gör dig bättre rustad att klara av vardagen bättre.